mardi 25 juin 2013

SETKÁNÍ ČERVENEC 2013 PAŘÍŽ


POZVÁNKA NA ŽENSKÉ KRUHY ČERVENEC 2013

Měsíc červenec bude ve znamení mých hostů a jejich zajímavých projektů

uterý 2.července, host: Fotograf KAREL STEINER http://www.karelsteiner.com/index.html
PROJEKT: FOTOGRAFIE ČECHŮ ŽIJÍCÍCH VE FRANCII

PUBLIKACE:

1. Les Tchèques en France fotografie čechů, kteří odešli žít do Francie v letech 1968-1989

ODKAZ NA UKÁZKU S KNIHY:
 www.blurb.com
(do polička "Search Blurb" vpravo nahoře napiš jméno "Karel Steiner")
2. Les Tchèques en France II fotografie čechů, kteří odešli žít do Francie po roce 1989
Karel udělá na našem setkání fotografii pro jeho knihu.

uterý 9.července, host:Herečka a zpívající autorka EVA CENDORS http://www.evacendors.book.fr/ 

PROJEKT:Prier pour la terre (Modlitba pro zemi).

ODKAZ PÍSEN:

Eva nás také naučí  tanec, který byl vytvořen speciálně pro ni a její písen.

KDE : Park Montsouris Paříž 75014.
Těšíme se na Vás
Petra Ogé, Eva Cendors a Karel Steiner
Chcete se dozvědět více o našich hostech?Klikněte na plus d´infos níže.



Karel Steiner


Náš první host, který udá směr našemu setkání v měsíci červenci je fotograf českého původu žijící ve Francii, Karel Steiner.
Karel Steiner je rodák z Prahy, žil v Nez Yorku a ted už několik let žije v Paříži. Fotografií se zabývá dlouhé roky. Za tu dobu měl desítky výstav svých fotografií, jednu z nich, nazvanou « Paris-Prague : Des hommes et des lieux » jste mohli vidět v roce 2011 v Českém centru v Paříži.

Karel Steiner fotografii původně studoval na Fashion Institute of Technologie, obor průmyslové fotografie, v kterém působí dodnes.
Po svém přestěhování do Paříže se ale začal postupně sbližovat s českým prostředím a začal na fotografie zachycovat portréty českých umělců žijících ve Francii. Kolekce těchhle 80 portrétů Čechů, kteří našli ve Francii svůj druhý domov ještě během komunistického režimu, vyšla v knize s názvem Les Tchèques en France (Češi ve Francii).
Karel Steiner by rád svou dokumentaci obohatil o generaci Čechů, která už do Francie nepřišla z politického důvodu, ale studovat či za prací. Náhodou se dozvěděl o našich setkáváních v rámci české a ženské komunity. Tyhle naše společné večery ho nadchly a rád by udělal skupinové foto na jednom z nich a tím obohatil svou druhou knihu Les Tchèque en France.

Kniha fotografií Karla Steinera má kromě krásných fotek i další přesah, je to skvělá dokumentace toho, jak se čeští rodáci dokáží prosadit ve světě a integrovat se do jim odlišné kultury . Jsem ráda, že můžeme přispět k tomuhle krásnému projektu.

Těšíme se na Vás

Karel a Petra


Eva Cendors


Druhý host, Eva Cendors, je herečka a zpěvačka taktéž českého původu, žijící ve Francii. Eva je návštěvnicí ženských kruhů, kde přispívá technikami s podporou vyjádření hlasem. Jindy zase přinese kytaru a doprovází nás ke zpěvu českých lidových a folkových písní nebo koled v čase Vánoc.
Na základě jedné ze svých písní « Prier pour la terre » http://prierepourlaterre.blogspot.fr/2013_05_01_archive.html
Eva v březnu tohoto roku založila projekt se stejnojmenným názvem. Eva s touhle písní vystoupila v Chapelle des Petites Soeurs d'Assemption v Paříži za doprovodu dětského pěveckého sboru z Brna Kantilena (viz video výše).
K písni patří tanec a k téhle písni je specificky vytvořený, choreograficky ztvárněný paní Geneviève Khemtemourian přímo na míru Evě pro klip k téhle písni. Tenhle tanec, krásný, jemný, ženský a velmi silný zná zatím jen Eva ale její přání je ho sdílet s co nejvíce ženami. A tak se nám s Evou zrodil v hlavách nápad naučit tenhle tanec Vás, české a slovenské ženy žijící ve Francii.
Přijdte společně s námi oslavit život, radost, tanec a v neposlední řade naši Zemi.

Choreografie je jednoduchá a zvládne ji každá z Vás. Ikdyž cílem není ji zvládnout, ale jde spíše o to se setkat a nechat se na chvíli unášet krásou melodie, pohybu a myšlenky, na které je tenhle krásný projekt postaven.

Těšíme se na setkání s Vámi.

Eva a Petra


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire